Nieuws en media

Debuut single: Opstaan

“Opstaan is een echte powersong. Het bezingt alle ellende die ons kan overkomen, maar ook dat je er weer uit kan opstaan.”, aldus Boris van der Ham. De muziek en de tekst van het nummer ‘Opstaan’ schreef Van der Ham een paar jaar geleden tijdens een lange treinreis. Het was dus al af voordat de Corona-crisis begon, maar de tekst lijkt actueler dan ooit. Vanaf ny is ook de videoclip gelanceerd.   

Lapjeskat 

 Boris van der Ham is door zijn grote veelzijdigheid een echte ‘lapjeskat’. Hij studeerde ooit af aan de Toneelacademie Maastricht, stond een aantal jaren op toneel, maar was vanaf 2002 ook 10 jaar volksvertegenwoordiger in de Tweede Kamer. Nu is hij onder meer voorzitter van het Humanistisch Verbond. Ook pakte hij het acteren weer op. Zo stond hij onder meer in seizoen 2017/2018 bijna 100 keer in het De La Mar Theater in de Stage-Entertainment musical Ciske de Rat. Dit jaar was hij ook te zien in het slotseizoen van de politieserie Smeris. Vorig jaar trad hij met Nederlands repertoire op in CC-theater.  Uit dat optreden kwam het idee voort om een album te maken. Samen met producent Sander Geboers, die eerder werkte met Claudia de Breij en Sjors van der Panne, kreeg dit idee vleugels.  

Album ‘Niemand dan Wij’ 

Op 1 oktober zal het album ‘Niemand dan wij’ verschijnen. Hierop zijn een 10-tal nieuwe versies van klassiekers uit het Nederlands repertoire te horen, zoals liedjes van Wim Sonneveld, Toon Hermans, Willeke Alberti en Gerard van Maasakkers. In samenwerking met een aantal getalenteerde film- en animatiemakers zijn ook hier verschillende videoclips van.